Feed on
Posts
Comments

Word

59802_1245337546

kan inte säga att jag är en troende person, mer åt det spirituella hållet och skulle nog kalla min ” religion ! för  Etik&Moral. Då jag dras mot detta ämnet väldigt mycket och tycker att det är intressant och tror starkt på att personer borde ta och sätta sig ner och läsa en del, föra in det tidigt i skolan ” MORAL & ETIK  ”  lektioner så att man redan som ung förstår innebörden av t.ex att kränka och ge kritik. Mobbning skulle sjunka drastiskt i just detta fallet.

Allt går runt… att inse en annan persons värde är att ha självrespekt för den andre även självrespekt och självkänsla hos dig själv, självkänsla nog för att inte kränka den andre individen genom att ta ansvar för dina handlingar verbalt och fysiskt. Ditt mående ska du inte till att twista ut till någon annan då du måste höra sanningen, se hur verkligheten är i vitögat och kunna ta till sig och acceptera, lösa sina problem man har tungt över sig… kliva ur den onda cirkeln av destruktivitet. Ta ansvar till ens egna mående så du inte i handling/verbalt kränker en annan människa. När du blir kränkt är det inte vidare roligt i de flesta fallen dock du som blir kritiserad använder dig ofta utav ordet kränkt. vilket är en helt annan sak och används mycket nu för tiden som en ” ursäkt ” bland oss för den som har blivit kränkt får automatisk lätt ” offer ” rollen i allmänheten då de lättare kommer under flykt och inte tar ansvar.

När du blir kritiserad för något handlar det om i ämnet att – förändra till det bättre. Du får kritik för en anledning åtminstone från de som förstår innebörden av orden/handlingen. Personen som ger kritiken respekterar dig och ser ditt värde som person så den faktiskt kan vara ärlig och ge dig sanningen så att du utvecklas till det bättre, det är en god handling till skillnad från att kränka en annan individ, det är då du inte tar ansvar och inte anser att den andre har samma värde som du själv. Att rent av verbalt/fysiskt kränka en annan människa är inte en god tanke för den andres utveckling utan du stänger snarare in personen i fråga mer i sig själv och trycker ner individens självkänsla.

Du som inte blivit kränkt utan fått kritik men ändå ger dig nöjet av att kalla det för kränkning är heller inte en god handling, tar inte ansvar för dig själv och handlingen mellan er människor – du klär inte i en roll som inte är ärlig för dig. Finns så mycket mer då detta är så brett, förstår du och är realistisk så går allt runt. har du inte respekten på nivån där man ser verkligheten och sanningen till andra människor och dig prix viagra pharmacie algerie själv så påverkar du inte samhället/familj/vänner osv lika mycket negativt. Barnen blir tex inte påverkade av moralen hemma och för ut det genom mobbning i skolan om man vet sina principer.

One Response to “Word”

  1. ibadete skriver:

    Fan va bra skrivet gumman .. känner igen det som fan , just det där med att man gör sig själv till offer och förväxlar konstruktiv kritik till kränkning . massa exempel på skolor och sånt .. men fan va nice att du är inne på det .

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu