Feed on
Posts
Comments

Gemini

Luft – Vågen, Vattumannen, Tvillingarna
Luftens element kommer numera lite i skymundan, men hade förmodligen en mycket stor betydelse förr, då luften ännu inte erövrats av oss människor. levitra generic 20mg Speciella luftegenskaper är att vara medlande, kommunikativ och intellektuell. Enligt antikens läkare fick luftpersoner ofta ett sangvistiskt temperament.
Nyckelord: vår, barndom, himmel, kaos, hjärta, blod.
Egenskaper: diplomatisk, kommunikativ, intellektuell,

75178_1238528635

Tvillingarna – Gemini (21 maj – 20 juni)

Det här är talets, språkens och all kommunikations tecken. Att umgås. Här finns en hel del ytlighet och lättvindighet. Nyckelordet för Tvillingarna är jag tänker. Här finns en positiv livssyn, en förtjusning över tillvarons möjligheter. Samtidigt grumlas lyckan av oro för att tiden inte ska räcka till. Tvillingarna styr axlar, lungor, armar, händer, och nervsystemet.

Positiva egenskaper:
Smidig, mångsidig, intellektuell, kvick och logisk, verksam, spontan,
livlig, språksam och med konversationstalang, anlag för att skriva och för språk,
alltid ungdomlig och med sin tid i åsikter och uppträdande.

Negativa egenskaper:
Ombytlig, otålig, slug, nyfiken, ostadig, hycklande, har svårt att tygla,
nervös energi, lever på sina nerver, ytlig, en skvallerbytta.

Karaktär:

Tvillingarna är konstnärens och uppfinnarens tecken. Kvicksilvret är en bra symbol för dessa människor, dominerade av ett snabbt tempo, i tanke och handling. Tvillingälskare är ofta lite nervöst lagda. De pratar ofta fort, presenterar den ena idéen efter den andra i en aldrig sinande ström. Men leta inte efter en fast punkt i deras tillvaro. Blotta tanken på en sådan är dem främmande. Snarare ändrar Tvillingar åsikt och inställning regelbundet och med stor entusiasm.

Detta tecken har ofta svårt att koordinera tankar och känslor och håller vanligtvis dessa olika dimensioner skilda från varandra. Tvillingar måste ha frihet för att trivas ordentligt. Om man råkar tillbringar mer än tio eller femton minuter med en Tvilling, får man säkert se bevis på hans föränderliga egenskaper. Tvillingar är för det mesta roliga att umgås med, och de sätter krydda på vilken tillställning som helst. Men det är omöjligt att få dem att anpassa sig till några andra regler än deras egna.

Här är talets, språkens och all kommunikations tecken. Att umgås. Det finns ytlighet häri, och lättvindighet. Inget är särskilt noga för Tvillingen. Allmänbildning ligger nära till hands men inte tålamodskrävande specialisering. Tvillingen lär sig fort och glömmer i samma hastighet. Intresset är störst för litteratur och allt som är ord. villingarna kan gott sägas vara det mest typiska lufttecknet. Tänkandet, det snabba och flyktiga, som aldrig blir särskilt länge vid en punkt och inte fångas eller frestas av mycket. Flyktighet. Att närma sig andra människor för en trevlig pratstunds skull. Ett Tvillinguttryck är ”Vad tycker du?”

Hans behov av ömhet är stort. När tvillingen känner trygghet och harmoni ger han mångdubbelt tillbaka.

Färg: Gult • Växt: Liljekonvalj

Jag och min lejonhona!

dsc013441


Väduren
är en ypperlig partner för dig och detsamma gäller Vågen. Vågen och du har samma luftiga temperament och samma intresse för människor. Ni trivs i varandras närhet.
Roligt och festligt har du det med
Lejonet. Ni två kan skoja om allt och vet båda hur ni ska spela ut er stora charm – ni kan rädda vilken trist tillställning som helst och ert hem blir alltid fyllt med gäster. Med Skytten passar du utmärkt. Ni har samma intressen, är båda ständigt unga i sinnet och ska gärna resa mycket tillsammans.

Ofta tror du att du hittat den stora passionen med Jungfrun eller Fiskarna, men det blir alldeles för intensivt och ni går varandra på nerverna. Ni måste ha gott om utrymme om ni ska leva ihop. Men i synnerhet Fiskarna fascinerar dig. Ni dras båda till det ouppnåeliga, och ofta blir det den sortens hopplösa förhållande där man går och trånar i åratal och sedan, när det äntligen blir något, vill man inte ha varandra.

Med en annan Tvilling blir det lite hispigt rent ut sagt, ni fladdrar omkring båda två och får inget stöd av varandra. Kräftan kan möjligen förankra dig känslomässigt, men i längden känner du dig låst av Kräftans omsorger och starka bindning till hemmet och familjen. Skorpionen är du direkt rädd för, så där lär det inte uppstå så mycket romantik.
Oxen
reagerar ytterst negativt på din flirtighet och lek med kärlek – ni passar inte alls ihop.

One Response to “Gemini”

  1. ida skriver:

    ”Roligt och festligt har du det med Lejonet. Ni två kan skoja om allt och vet båda hur ni ska spela ut er stora charm – ni kan rädda vilken trist tillställning som helst och ert hem blir alltid fyllt med gäster.”

    jag bara älskar dig gumman . det är fan så jäkla sant :D kan skoja om allt o räddar vilken tillställning som helst :D hahahahaha tänk när vi bor ihop kommer inte ha en lugn stund på hela sommaren o sen när vi får egen lägenhet ihop :D längtar så mkt . jag älskar dig min tvillingsjäl.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu